Historien bag

Klodserne

rundt-protraet

Majbritt Glans

Indehaver

Mit navn er Majbritt Glans, og jeg startede KUBLOS i 2018 med det formål at skabe inspirerende og lærerigt  legetøj til børn, som elsker at bevæge sig og have det sjovt – både hjemme, i børnehaven eller i skolen. 

Idéen til KUBLOS opstod for flere år siden, da jeg gik hjemme med min dreng på 2 år, som ikke kunne tåle at blive passet sammen med andre børn på grund af sygdom. 

Jeg følte, at han gik glip af alt det sjove legetøj i institutionen, så jeg satte mig for at lave et sæt klodser, han kunne boltre sig med hjemme. I sidste øjeblik valgte jeg at sætte bogstaver og tal på klodserne, så han også kunne blive lidt nysgerrig på sprog og ikke skulle komme bagud på den front i forhold til de andre børn. 

Det viste sig at være en god idé. Det blev ikke bare til en kæmpe julegave det år men også en endeløs række af hulebyggerier og konstruktioner samt en utrolig stor interesse for tal og bogstaver.

Der er sket meget siden de første klodser blev syet i gardiner med bogstaverne tegnet på i hånden med tusch. Han er blevet 6 år gammel og skal starte i skole til august. Allerede nu kan han dog læse og skrive simple tekster, og han har en rigtig god forståelse for tal og simple regnestykker. 

Klodserne har selvfølgelig ikke gjort det alene, men de har i høj grad bidraget til, at han tidligt har fået skabt en interesse for at lære sprog – blot ved at være omgivet af bogstaverne fra en tidlig alder. Jeg har aldrig presset på – men jeg har svaret, når han har spurgt. Det er noget, vi har brugt tid på sammen.

I en tid, hvor tablets og intelligente læringsspil fylder meget for vores børn, ser jeg klodserne som en mulighed for at trække i en anden retning. Jeg ser muligheden for at styrke fantasien, motorikken, rumforståelsen og den sproglige interesse på en meget simpel og ukompliceret måde. Der kan ikke sættes strøm til klodserne fra KUBLOS, og det gør slet ikke noget…